tisdag 6 oktober 2009

35+0 Det lutar åt snitt

Det har varit två dagar där Hicken har varit i centrum (det är h*n såklart varje dag men ibland lite mer).

Igår var det dags för MVC besök.
Jag hade faktiskt gått upp ett kilo och ligger nu på 68 kg. 9 kg graviditet!
När hon kände på magen var huvudet långt ner och kommer så att vara fortsättningsvis. Härligt!
Hjärtslagen var först något långsamma (tyckte jag själv, barnmorskan sa ingenting) men efter att hon buffat och tryckt på magen ökade de tydligt och landade på 136.
Mitt magmått hörde jag inte ens, jag som brukar komma ihåg men inte...

Efter det var det dags för föräldragrupp. Det gick precis som förra gången. Vi satt snällt och lyssnade samtidigt som barnmorskan pratade. Hon gick igenom den första tiden på BB och amning. Vi fick även se en instruktionsfilm om amning (som kändes väldigt hemmagjord) men innehållet var bra!
Det är så synd bara att vi inte får prata med varandra någonting. Jag tror att det skulle bli välidgt intressanta samtal om vi hade fått möjligheten. Nu är det så spänt så man känner sig nästan dum om man vill ställa en fråga. Väldigt synd, tycker jag.

Nu till dagens viktiga händelse! Sjukhusbesöket på NÄL
Efter lite knådande på magen, ett UL och ett VUL och efter att läkaren diskuterat fallet med sina kollegor fick vi resultatet. Moderkakan har inte flyttat sig det minsta. Den ena änden ligger precis bredvid öppningen i framkant. Som det ser ut nu så blir det ingen vaginal förlossning. Vi kommer att få ett snittdatum på posten de närmsta dagarna. Om två veckor skall vi tillbaka på ett återbesök för att göra en sista check.
Läkaren berättade att det fortfarande fanns en chans till vaginal förlossning men att vi ändå ska förbereda oss på kejsarsnitt. Vi fick med oss papper om duschning, en hälsodeklaration och annan info.

Det känns overkligt att tänka att om det blir snitt har vi Hicken hos oss om 3 veckor. Fattar ni, 3 veckor. Det är ju SNART!!!!
Just nu känns det som om det kvittar vilken slags förlossning det blir bara h*n kommer till oss pigg och frisk. Då kommer jag att bli världens lyckligaste människa!

Det är mycket tankar som snurrar i huvudet just nu och de närmsta dagarna kommer jag att ventilera mig på bloggen. Så bered er på det!

4 kommentarer:

Sara sa...

Oj vad spännande, och lite konstigt antar jag att få veta mer eller mindre exakt när hicken kommer vara ute ur magen.

På torsdag blir det UL för oss, skönt att det är så snart. :)

Jo, hon är en riktig goding vår vovvsing.. min första bebis ju. ;)

Ha en trevlig kväll!
Kram kram

Malin (FruL) sa...

Förstår att det kan kännas snopet med snitt, men kan det inte vara trevligt med ett exakt datum att räkna ned till? Spännande att det är så nära för er nu!

Sofie sa...

Det är ju helt fantastiskt! Vad är 3 veckor av ens liv, det går ju hur fort som helst. Snart är du mamma och jag kan garantera när man väl ligger där så spelar det ingen roll om det blir snitt eller vaginal förlossning. presenten man får överväger nog allt!
Kram

Alma sa...

Jag är inte alls besviken över att det blev kejsarsnitt för oss.. Har nästan inte alls reflekterat över det, nu hade vi ju inget val men jag har hela tiden varit öppen i sinnet med att det kan bli på det ena eller andra sättet.
3 veckor, ja... tänk att jag ändå hann före dig..;)
Kram!!