måndag 17 november 2008

Historia.... bara 2 dagar kvar

Tiden går framåt trots allt, nu är det bara två dagar kvar.
Hanna frågade om jag gått igenom hela ferilitetsutredningen typ?!

Jag började utredningen i början av januari 2008. Då hade vi försökt i 6 månader efter missfallet i juni 07. De kollade min gubbe. Allt såg bra ut och spermierna hade toppkvalitét. Än så länge lugnt...
De kollade mig. Allt såg bra ut, de spolade (kontraströntgen) och allt var precis som det skulle.
Läkaren tog diverse hormonprov och ett utav dessa låg ett för högt. Det så kallade serumprolaktinet. Men det skulle inte vara några problem, jag skulle bara äta en tablett om dagen så skulle allting ordna sig. Dessutom skulle jag äta Pergotime som skulle göra mina ägglossningar kraftigare.
Ungefär en gång i månaden var jag på gynmottagningen och lämnade blodprov, hormonet gick inte ner trots tabletten. De ökade dosen (med illamående som följd) och till slut var hormonet på normalnivå.

I juni säger läkaren till oss att nu kunde han inte se några hinder för att en graviditet skulle bli till. Jag knaprade under hela denna tid Pergotime (6ggr.) Månaderna gick...Pergotime tog slut.
Jag ringer läkaren och då säger han: "Tyvärr finns det inget mer vi kan göra här hos "lilla" oss, nu blir det en remiss till Sahlgrenska för IVF". Jag skulle ändå fortsätta äta "antihormonpiller".
Detta var i slutet av august....nu är det mitten av november.

Jag vet inte riktigt vad som kommer att hända på onsdag! Vad jag har förstått när jag läst andras bloggar kan det ta tid innan de sätter igång. Jag försöker att inte ha några förhoppningar.....det är ingen lätt uppgift!

1 kommentar:

Hanna sa...

Om utredningen redan är gjord & ni har fått tid så tror jag nog att ni kommer att få dra i gång ganska omgående. :) Vi stod i kö i över 1.5 år innan vi fick komma till Karolinska, men väl där så sa läkaren att, med tanke på att allt var färdigutrett (& pergotime inte gett resultat), så kunde vi dra igång med IVF redan på nästa mens.

Håller tummarna att det kommer gå fort för er (& att inte julen kommer i vägen). Vet hur jobbigt det är med all denna väntan...