fredag 21 november 2008

J-kla ämnesomsättning

Hej!
Jag vet ju att jag inte ska oroa mig. Skrev ju senaste igår att jag skulle lugna mig och inte tänka på hela den här processen så mycket. Men hur lätt är det?
Genom inlägg har jag nu fått veta att ett tecken på att ämnesomsättningen inte är som den ska är att man exempelvis fryser och är trött. Jag fryser ju jämt och är alltid trött.....
Men om det beror på mitt yrkesval som lärare, och att jag ofta tar med mej jobbet hem och att vi precis flyttat till ett hus med lägre temratur än vår lägenhet det vette katten.
På jobbet när jag fryser brukar mina kollegor säga att du har säkert inte så mycket underhudsfett. Hoppas att det är det!

Jag har en syster som är lite för smal som jag och hon kollade upp sin ämnesomsättning för ett tag sen och den var helt oki!

Tack för inläggen, ni har inte fått mig att oroa mig mer än vad jag gjorde tidigare. Det är skönt att kunna få svar av någon.

Puss & Kram

6 kommentarer:

Jessica sa...

Jag fryser också och är trött jämt. Och är lärare :-). Hos mig hittade de inget fel på ämnesomsättningen. (Fast lite högre omsättning hade jag själv önskat med tanke på att jag gått upp ett antal kg sedan behandlingsstart, haha)

Pez sa...

Tack Jessica, det känns skönt att veta. Då kan man ju hoppas att det ser bra ut...
Jag skulle gärna vilja gå upp, vi kanske ska byta hehe...

Jessica sa...

Gärna :-)

e... sa...

Åhh...Vad jobbigt att jag lyckats oroa dig. Det var ju verkligen inte meningen! Tror som sagt inte att du har något fel på ämnesomsättningen eftersom då borde verkligen någon läkare registrerat det tidigare. Var det inte så att du gjort en fertilitetsutredning? Tog dem verkligen inte blodprov på dig då? Trodde det ingick.
Hoppas du får svar snart så att du förhoppningsvis kan släppa det. Ovissheten är jobbig som den är, tycker ni inte?! Jag håller tummarna för dig! Kram

e... sa...

I tidigare inlägg hade jag en undring till dig som jag fortfarande ;) undrar kring. He, he... låter knas men hursom jag skrev då;
"När ska du börja med dina sprutor? Och kan du berätta lite om de 2 olika varianterna på IVF som du nämde? Jag har försökt hitta svar på nätet men förstår inte riktigt. Avgörs de med tanke på tidigare graviditet eller ej? Eller hur bestäms vilken variant man genomgår? Nu blev jag lite luddig men jag hoppas du förstår och kanske kan svara även på de frågor jag nu inte kommer på att jag ska ställa...:) "
Avgörs det beroende på vad en fertilitetsutredning visat? STORT tack om du har tid och ork att ge svar på mina funderingar. Kram igen

Pez sa...

E. Du ska inte känna att du har oroat mig, det är jag så bra på själv! Jag är glad att någon kan svara på mina frågor. det vill jag gärna att du fortsätter med!
Kram Pez