torsdag 20 november 2008

Lugnet breder ut sig

Idag känns det så lugnt, jag är fortfarande nervös inför det som komma skall men det är ändå lättare att slappna av.
Jag hoppas att jag kommer kunna släppa detta lite nu (iaf över julen) för att sen sätta igång på riktigt.

Jag har tänkt lite på det här med min ämnesomsättning som läkaren tog upp igår, att min förra läkare missat att kolla upp det.

Ang det med ämnesomsättningen (antar du menar sköldkörtel prover)så är det viktigt eftersom hormoner från sköldkörteln är viktiga för fertiliteten samt för en bra graviditet.

Tack e för detta inlägg. Nu förstår jag lite mer vad det handlar om. Men nu en följdfråga....(jag älskar följdfrågor). Om det nu är så att jag har något problem med ämnesomsättningen kan det ha påverkat att jag inte har blivit gravid och att jag dessutom har fått ett missfall??
Om det är så känns det ju väldigt konstigt att min förra läkare liksom hoppat över att kolla detta.

Nu ska jag åka till min bästa kompis och äta middag. Det är ett tips för att skingra tankarna, låtsas att det är fredag mitt i veckan.

Kram kram

Ps. Tack e för boktipset. Jag har inte läst boken men blir sugen på att läsa den!
Barn av glas av Åsa Holmgren

2 kommentarer:

e... sa...

Hej igen... Ja, om man har under eller över-produktion i sköldkörteln kan det försvåra chanserna att bli gravid och även ha inverkan på en graviditet. DOCK har du förmodligen inte något större problem med det eftersom du skulle ha märkt det på annat sätt också. Symprtom kan vara trötthet, viktuppgång, trög mage, frusenhet mm. Tycker inte du ska oroa dig för det men det är väl jättebra att de kollar upp det nu. Ett enkelt blodprov ger ju svar på ett par dagar. När ska du börja med dina sprutor? Och kan du berätta lite om de 2 olika varianterna på IVF som du nämde? Jag har försökt hitta svar på nätet men förstår inte riktigt. Avgörs de med tanke på tidigare graviditet eller ej? Eller hur bestäms vilken variant man genomgår? Nu blev jag lite luddig men jag hoppas du förstår och kanske kan svara även på de frågor jag nu inte kommer på att jag ska ställa... ;) Tack!

Hanna sa...

Hej! Vad skönt att ni är på banan nu & att ni får köra i gång efter jul. Det blir lite väntan, men december brukar ju alltid gå väldigt fort & nu har ni ju ngt fantastiskt att se fram emot. :)

Min ämnesomsättning har inte heller kollats upp (vad jag vet). Det är iaf ingenting som kommenterats, men jag tror att det är som "e" säger, att saknas symptomen kollas det inte alltid upp. & för oss har det ju gått bra ändå så här långt! :)

Trevlig helg! Kram! /Hanna