onsdag 19 november 2008

Första besöket avklarat

Oj, oj, oj mitt huvud är proppad av information som springer omkring och ger mig huvudvärk.
Idag har första besöket på Sahlgrenska äntligen ägt rum.
Det känns faktiskt som en stor lättnad nu när vi har varit där och veta att vi snart är igång.
Det går framåt, vi närmar oss ett barn eller så blir det inget, men då vet vi. Som ni förstår hoppas jag på det förstnämnda.

Det första som hände var en informationsträff tillsammans med andra par i samma situation som oss. För första gången kände jag att vi är inte ensamma. Hela konferansrummet vi befann oss i var knökat. Alla lika allvarsamma med en sorgsen blick, precis som vi.

Efter det fick vi träffa vår läkare. Han var snäll och förstående. Han undrade lite först vem initiativ det var att vi var där eftersom vi inte räknas till de som är infertila. Det är 1 och 1 halvt år sen vi blev gravida.

INFERTILA: "De som har försökt bli spontangravida i 2 år utan någon graviditet/missfall"

Jag berättade vår bakgrund och han visste såklart att vi genomgått en utredning på hemorten. De hade tyvärr missat att kolla upp min ämnesomsättning som tydligen är viktig. Vet någon varför???
Sedan gjordes en VUL (vaginalt ultraljud) för att kolla så att allt såg bra ut. Han kunde se att jag precis haft ägglossning. Självklart skönt att veta att jag har det men orolig för att det var tidigare än förut och att vi inte hunnit "såmycket". Men hoppet är det sista som lämnar oss!
Allt såg bra ut med både mig och gubben och läkaren sa att våra förutsättningar för att lyckas ser bättre ut än för genomsnittet. Kändes så skönt att höra!

Hos barnmorskan gick vi igenom hela IVF-processen, mediciner och sprutor som jag ska ta.
Allt sätter igång i januari och förhoppningsvis får jag tillbaka ett embryo i v.8. Hoppas hoppas....
De har julstängt och därför kunde vi inte börja tidigare. Känns långt kvar men när jag tänker på hur länge vi försökt är det inte långt borta.

Kram på er alla där ute!!

3 kommentarer:

e... sa...

Hej! Skrev ett långt inlägg till dig härom dagen men eftersom jag inte hade något google-konto kunde jag inte skicka det. Hursom, nu gör jag ett nytt försök! Hittade din blog härom dagen och kände igen mig i så mycket du skrev. Vi har försökt i drygt 2 år, haft 2 missfall (båda detta år) och ska på vårat första IVF-samtal nästa fredag. Jag är 26 och därmed liksom du, antar jag, under genomsnittsåldern för IVF. Ang det med ämnesomsättningen (antar du menar sköldkörtel prover)så är det viktigt eftersom hormoner från sköldkörteln är viktiga för fertiliteten samt för en bra graviditet.(Har själv problem med sköldkörteln och medicinerar för det).Dikten du har i bloggen är fantastisk, känner i gen mig i precis allt! Så sanna ord! Jag hoppas att allt går bra med sprutor och så för dig, oroar mig själv massor för det. Ett embryo redan i v. 8! Wow, det är ju fantastiskt snart! Har du läst boken "Barn av glas" av Åsa Holmgren? Den beskriver deras IVF-resa. Ett tips!
Kram och lycka till!

Sara sa...

Jo, ibland känner man sig dum, men det är väl helt naturligt.. även om man vet att man inte behöver göra det så gör man det automatiskt. Skönt att ni verkar komma någonstans med IVF och att det kändes positivt för er. Håller tummarna för er.
Ha en trevlig kväll och försök leva och njuta av alla mysiga stunder under julen så är ni snart framme i januari.
Kram Sara

MochM sa...

Åh vad skönt att det gick bra och att ni nu fått ett klart datum att se fram emot. Vet att det betyder oerhört mycket i den här processen.
Må så gott!
m