torsdag 19 februari 2009

Då var man ruvare!

Efter en olidlig kvarts väntan på ett telefonsamtal som vi inte ville skulle komma började vi förstå att det nog väntade ett litet embryo på oss på SU.

Och mycket riktigt, av 6 ägg blev tre toppembryon, ett till mig och två till frysen.
Embryologen sa att det var ett bra resultat, så jag får lita på hennes ord.
Jag frågade varför de valde just detta embryot och då svarade hon att de andra hade något mer fragment, vad nu menas med det!?

För första gången på länge känner jag mig avslappnad och lugn. Jag anar att det bara kommer att hålla i sig i några dagar men jag ska njuta.

Även om det är vår första IVF och jag har hört att rent statistiskt oftast fungerar på den andra IVF:n så börjar jag tro att det faktiskt finns en möjlighet att det kan gå nu.
Det var ju i alla fall ett fint embryo!!

Nu är vi ett steg närmare vårt mirakel. Närmare än så här har vi inte varit på länge..

7 kommentarer:

Jessica sa...

Härligt!

Grattis till det lilla embryot! Jag tror att det kommer att gå fint. Och jag har läst om många som har lyckats på första försöket :-)-

zygoten sa...

Stort grattis, det är ju underbart! Njut och vårda lilla embryot ömt. kram z

Jessica sa...

Underbart! Hurra! Och lycka till.

MochM sa...

Grattis, det är ju toppenresultat ju! Ett till dig och två små syskoneskimåer i frysen, strålande!
Vår första IVF fick vi inget till frysen, andra 1 och tredje 2. Och då hade vi fler ägg att utgå från, så nog är det ett fint resultat alltid!
Och det är bara ett enda försök som behövs, förhoppningsvis är det här det!
Kram m.

Lilla J sa...

Yay!! Grattis! Och 2 i frysen också, härligt!

Embryona bör ju dela sig i jämt antal "rena" celler så att säga och fragmentering är när det blir extra fragment i embryona som inte hör dit, enkelt förklarat. Har de för mkt fragmentering får de dåliga betyg och duger inte för frys, så de två ni fick i frysen måste ha varit fina!

Kram

Betti sa...

Så härligt att allt har gått bra =) Nu håller vi tummarna och hoppas på att det kommer sluta riktigt bra =)
Måde precis som du efter ET, har inte mptt så bra under dessa två åren som då, veta att det finns hopp, veta att man har ett befruktat ägg i sig!! :)

Maja sa...

Så fint! Jag har tänkt på er hela dagen och nu fäller jag en liten tår och hoppas på fortsatt framgång. Och på en söndag med dig. Vi hörs imorgon. Största kramen.