tisdag 10 februari 2009

Sprutdag 7 -ökad dos

Idag har jag pratat med SU.
Jag gömde mig i ett grupprum mellan klassrummen på skolan. På jobbet kan man aldrig riktigt slappna av. Men vet aldrig när det kan dyka upp någon elev eller lärare.
Det är ju inte precis så att man känner sig avslappnad när signalerna går fram.

Det dumma var att jag ringde fel nummer, det var visst ett annat nummer man skulle ringa när man hade börjat hormonbehandlingen. Jag tänkte inte på det.
Barnmorskan var snäll och hämtade mina papper på ett annat ställe så att jag skulle slippa sitta i telefonkö igen.

Hon sade att jag skulle höja dosen från 125 enheter till 200 enheter, idag och imorgon.
På torsdag ska jag till SU för att göra mitt första ultraljud.
Börjar att bli riktigt nervös!

Barnmorskan jag pratade med var norsk och det var stundtals inte så lätt att förstå vad hon sade. Jag fick fråga flera gånger hur jag skulle göra med sprutan eftersom jag inte har 200 enheter kvar i ampullen utan endast 175.
Jag kände mig dum och ville liksom inte säga att jag inte fattade hennes norska.
Det är svårt som det är även om de skulle prata rikssvenska. Man är ju inte precis van vid att spruta sig i magen var kväll. Det känns overkligt varje gång jag gör det, men men..

Nu vet jag i alla fall att jag får sticka mig två gånger ikväll. Jag ska ställa in 200 enheter på Puregonsprutan, spruta i det som finns, byta ampull och spruta in resten. Lätt som en plätt eller hur...inte!

Känner mig tung i magen men inget mer, vi får väl se vad som händer när dosen ökar!

1 kommentar:

zygoten sa...

Lycka till på torsdag, hoppas du producerat en lagom mängd, lagom stora äggblåsor! Allt ska vara lagom i mellanmjölkens och ivf-andets land;)/kram z