torsdag 5 februari 2009

Sprutdag 2

Nu har jag redan sprutat två gånger (125 enheter varje gång). Jag tycker fortfarande att det är obehagligt och gubben får sköta grovjobbet. Har i hela mitt liv varit spruträdd men detta ska nog göra susen.

Själva sticket gör inte ont utan när vätskan trycks in. bläää...ingen behaglig upplevelse.

Hoppas att dagarna går fort framåt nu.

Idag åkte jag ner till gbg efter jobbet och träffade två kompisar. Det är så skönt att prata om helt andra saker än barn. De är båda singlar och det är så spännande att höra allt de är med om. Spraydate ska visst vara en riktig hit, har jag lärt mig av dem!!

En fråga, hur fungerar det egentligen med alkohol nu under stimuleringen. Jag har läst på andra bloggar att man inte ska dricka men det är inget de har sagt något om på SU. Visst är det väl så att man inte ska inta alkohol??

Ett stort grattis till Jonna och Marcus som fick sin efterlängtade bebis idag. All lycka till dem!
Det ger mig framtidstro, detta kan faktiskt fungera.

6 kommentarer:

MochM sa...

Vad skönt att det går bra med sprutorna, men lite jobbigt att det gör ont med vätskan förstås - men det är det värt! :o)

Angående alkohol under stimuleringen är det ju mottot "lev som vanligt" som gäller. Dvs det är helt ok att dricka alkohol.

Jag gjorde det under min första behandling. Sen den andra bestämde jag mig för att "rena" kroppen sista veckan innan ÄP. Då la jag av alkohol, koffein och dom festcigg jag brukade ta vid ett glas vin. Men det är ju bara psykologiskt. Både första och andra försöket gick ju dessutom åt skogen.

Vid vår första behandling rekommenderade BM oss dessutom att åka hem och fira med en flaska vin efter ÄP!

Det är ju först vid ruvandet som det spelar roll. Så ta dig du ett glas vin i helgen, det är du värd!

Må bäst!
m.

Lilla J sa...

Enl läkarna är det ju som MochM säger, att man ska leva som vanligt. Personligen vill jag inte dricka ngt under behandlingarna, men å andra sidan har jag knappt druckit alls sedan vi började försöka ändå så man har ju vant sig.

Men jag har svårt att tänka mig att det egentligen skulle påverkar äggmognad och -kvalitet så det är nog från person till person hur man själv känner att man vill göra!

Hanna sa...

Jag drack nog absolut ett & annat glas vin under sprutandet. Det jag vet är att jag, efter de starka medicinerna jag fick efter ÄP, inte fick dricka alkohol på 24h (jag fick ngt extrastarkt pga alla smärtor). Men det var ju knappast ngt jag hade lust med ändå. & just det, 2 dygn innan ÄP fick jag inte dricka heller, just pga medicinerna.

Jessica sa...

Min doktor har sagt att det går att leva som vanligt ända fram till ÄP, men efter det rekommenderar hon inte att inte dricka alkohol.

Själv väljer jag att inte dricka alkohol under äggstimuleringen, då jag ändå har fått för mig att det kanske är dåligt för äggkvaliteten.

Javisst är det obehagligt med sprutorna, särskilt i början. Men min man tycker att det är mycket mer läskigt än vad jag tycker. Han kan inte ens se på.
Men man vänjer sig efter några gånger och då känns det inte så farligt längre.

Tess sa...

URSH JAG TYCKER PRECIS LIKADANT..SJÄLVA STICKET GÖR INT EONT , UTAN NÄR VÄTSKAN TRYCKS IN...oj...


Tack för grattiset, känns helt underbart,stort och helt....fantastiskt"! Nu har vi ngt kul att se framemot, det känns skönt att ivfn kommer lite i skymundn =)
ha en härlig kväll!
kram !

Jessica sa...

Tack så mycket för dina fina ord på min blogg. Blir väldigt glad :-).

En stor kram till dig!